David Blandy

1976, Iso-Britannia
Asuu Lontoossa

David Blandyn videosarjan lähtökohtana ovat romantiikan ajan maalarin Caspar David Friedrichin tunnetut teokset. Blandy on luonut niiden pohjalta eläviä maalauksia, joihin hän on sijoittanut pikselöidyn mieshahmon – oman alter egonsa.

Hahmo vaeltaa melankolisen musiikin säestämänä Friedrichin maalausten jylhissä maisemissa: raunioiden tai jään keskellä, sumuisessa vuoristossa tai meren rannalla, johon on ajautunut haaksirikkoutunut laiva.

Menetetty viattomuus

Videosarja muistuttaa, miten oma elinympäristömme on muuttunut: elämme yhä enemmän digitaalisesti välitetyssä maailmassa, olemme etääntyneet luonnosta ja kenties menettäneet uskomme aitouteen ja alkuperäisyyteen. Entisaikojen ideologiat eivät enää päde.

Tietokonepelien kulissit

David Blandy hyödyntää taiteessaan aineksia ilmiöistä, jotka ovat olleet hänelle itselleen tärkeitä, kuten hip hop – ja soul-musiikista sekä tietokonepeleistä.

Opiskeluaikoinaan paljon videopelejä pelannut Blandy huomasi, että pelien tapahtumaympäristöissä ja Caspar David Friedrichin maalausten maisemissa on jotakin yhteistä. Videosarjassaan hän on muuntanut Friedrichin maalaamat jylhät luonnonpaikat taistelupelien näyttämöiksi.

Toiminnan sijaan teoksissa korostuu kuitenkin surumielisyys, yksinäisyys ja jonkin kadottamisen tunne.

Teos on hankittu daata-editions.com

Teokset

Ice Ice
David Blandy
Ice
2015
Ruin Ruin
David Blandy
Ruin
2015
Mist Mist
David Blandy
Mist
2015
Moon Moon
David Blandy
Moon
2015
Sea Sea
David Blandy
Sea
2015
Sunset Sunset
David Blandy
Sunset
2015

Lisää taiteilijasta

Instagram: @david_blandy

Twitter: @davidblandy

David Blandy