Kiasma Online Art

Kiasma Online Art on Kiasman verkkotaiteen kokoelma. Se on internet-elämys ja kunnianosoitus tämän päivän taiteentekijöille.

Kasvava määrä taidetta tehdään suoraan nettiin, sosiaaliseen median kanaviin, blogialustoille tai esimerkiksi mobiilisovelluksiksi. Kiasma Online Art sivustolle on koottu valikoimia ajankohtaista verkkotaidetta.

Katsoja saa monessa teoksessa aktiivisen roolin. Sivusto tarjoaa mm. pelillisiä teoksia, VR-elokuvan, digitaalisia maalauksia, runoja suoltavan satunnaislukugeneraattorin ja äänitaiteen miksausalustan.

Kiasma Online Art levittää taiteen museon seinien ulkopuolelle, koettavaksi missä ja milloin tahansa. Samalla se muuttaa taiteen tekemistä, esittämistä ja kokemista. Mitä tapahtuu taiteelle, kun se kohdataan museon sijaan netissä? Muuttuuko kokemus, kun teoksen voi kokea omalla puhelimella ruuhkabussissa tai kotisohvalla? Voiko taide levitä meemien lailla?

Verkkotaide nousee esiin hakukoneessa, Tumblrissa tai Facebookissa. Se murtaa fyysisen maailman ja verkon välisiä raja-aitoja. Internet on taiteelle luonnollinen ympäristö kasvaa, elää ja kehittyä. Juuri tätä kehitystä siivittämään on luotu Kiasma Online Art.

Valtaosa teoksista kuuluu Kiasman ja Kansallisgallerian taidekokoelmiin.

Kiasma Online Art taiteilijat