Pink Twins

Vesa Vehviläinen
1974, Suomi
Asuu Helsingissä

Juha Vehviläinen
1978, Suomi
Asuu Helsingissä

Infinity (2017) on taitelijaduo Pink Twinsin elektroniseen musiikkiin ja äänitaiteeseen pohjautuva alusta, jossa jokainen voi tehdä uutta musiikkia. Infinity inspiroi miksaamaan Pink Twinsin materiaalista yhä vain uusia äänimaisemia. Teos perustuu duon kymmenen vuoden aikana tekemiin studioäänityksiin.

To infinity… and beyond

Infinity on sekä vuorovaikutteinen äänitaideteos että uudenlainen musiikin julkaisu-, levitys- ja arkistointialusta. Infinityn desktop-versiossa on miksausalusta, jolla kuka tahansa voi luoda omia versioita ja yhdistelmiä Pink Twinsin äänitaidemateriaalista. Tekoäly luo miksauksille yksilölliset nimet, jotka perustuvat sen oppimaan tietoon satojentuhansien popkappaleiden nimistä.

Voit tallentaa oman kappaleesi ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Infinityn mobiiliversiossa voit kuunnella muiden tekemiä miksauksia.

Digitaalisen kuvan ja äänen liitto

Vesa ja Juha Vehviläisen muodostama Pink Twins tunnetaan parhaiten suurista videoinstallaatioista ja toisaalta näyttävistä live-esiintymisistä. Duon musiikillisessa tuotannossa voi kuulla vaikutteita elektronisen musiikin perinteistä sekä noisesta, dubista ja psykedeliasta.

Kiasma on tilannut teoksen ARS17+ Online Art -kokoelmaan.

Teoksen tuotantoa on tukenut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.

Teokset

Infinity Infinity
Pink Twins
Infinity
2017