Reija Meriläinen

1987, Suomi
Asuu Helsingissä

Reija Meriläisen Survivor (2017) on taideteos ja videopeli, jota voit pelata täällä ja ARS17-näyttelyssä. Pelin tapahtumaympäristö on Kiasma. Se käsittelee arkielämän sosiaalisia tilanteita ja niiden mutkikkaita valta-asetelmia.

Voittoon keinoja kaihtamatta

Survivor-pelissä pyritään selviytymään ryhmässä, jossa luodaan liittoutumia ja äänestetään pois – pelaajan valitsemasta strategiasta riippuen – heikoimmat tai vahvimmat. Tavoitteena on voittaa muut keinolla millä hyvänsä.

Teoksen kehittämisessä taiteilijaa ovat innoittaneet tositelevisio-ohjelma Selviytyjät (engl. Survivor) sekä toisaalta ORG-verkkopelit (Online Reality Game), joissa simuloidaan tuttujen tosi-tv-ohjelmien keskustelutilanteita.

Hienovaraista yhteiskunnallisuutta

Reija Meriläinen työskentelee liikkuvan kuvan, installaatioiden ja veistosten parissa. Hän käsittelee teoksissaan eriarvoisuutta synnyttäviä rakenteita, sosiaalisia jännitteitä ja kilpailuasetelmia. Taiteilija ei alleviivaa teostensa yhteiskunnallisuutta, vaan vaikeita aiheita lähestytään hienovaraisesti eri aisteihin vetoavien materiaalien avulla.

Teos on koettavissa ja pelattavissa myös Kiasman ARS17-näyttelyssä.

Teoksen tuotanto ovat tukeneet AVEK Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus sekä Paulon Säätiö.

Teokset

Survivor Survivor
Reija Meriläinen
Survivor
2017

LISÄÄ TAITEILIJASTA

Instagram: @reiameril

Twitter: @ReijaMeriläinen

Reija Meriläinen