Florian Meisenberg

1980, Saksa
Asuu Düsseldorfissa ja New Yorkissa

Florian Meisenbergin teossarja havainnollistaa, miten digitaalista kuvaa voidaan manipuloida sen koodia muokkaamalla. Videot näyttävät, miten taiteilija lisää jpg-kuvien koodin sekaan omia kommenttejaan sekä otteita historiallisista ja filosofisista teksteistä. Vieressä näemme, mitä kuvalle tapahtuu.

Kuva koodina

Meisenbergin teos tuo näkyviin digitaalisen kuvan rakenteen sekä sen, miten pienikin muutos kuvan koodissa vaikuttaa siihen suuresti.

Maalauksistaan tunnettu Meisenberg on kiinnostunut kuvista ja niiden tekemisen prosessista. Hän rinnastaa maalaamisen digitaaliseen kuvan tekemiseen ja tutkii näiden kahden yhtymäkohtia. Osa videoilla muokattavista kuvista myös viittaa suoraan maalaustaiteeseen: yhdessä näkyy maalaava Jackson Pollock, toisessa Henri Matissen teos.

Teknologia luo estetiikkaa 

Meisenbergin videot pohtivat teknologian ja digitaalisuuden vaikutuksia visuaalisuuteen ja estetiikkaan. Vaikka lähtökohtina käytetyt kuvat ovat hyvinkin erilaisia, muokkausten lopputulemana on joukko toisiaan muistuttavia pikselöityneitä, geometrisiksi kentiksi muuntuneita kuva-aloja.

Teos on hankittu daata-editions.com

Teokset

towards_a_​new_architecture towards_a_​new_architecture
Florian Meisenberg
towards_a_​new_architecture
2015
the_anciety_of_​influence the_anciety_of_​influence
Florian Meisenberg
the_anciety_of_​influence
2015
rghwori rghwori
Florian Meisenberg
rghwori
2015
hihihihihihhihihihihih hihihihihihhihihihihih
Florian Meisenberg
hihihihihihhihihihihih
2015
somewhere_​sideways somewhere_​sideways
Florian Meisenberg
somewhere_​sideways
2015
the_tacit_one the_tacit_one
Florian Meisenberg
the_tacit_one
2015