Otto Byström

1987, Suomi

Taiteilijan teokset

Otto Byström on koonnut teoksensa 9 Billion Apps eri osia yhdistävänä kollaasina. Teoksen elementit on löydetty tai ostettu verkosta.

Sosiaalisesta mediasta ja kuluttamisesta

Teoksen ääniraitana kuuluva teksti viittaa erään pääomasijoittajan ja Mark Zuckerbergin ajatustenvaihtoon sosiaalisen median yhteiskunnallisista vaikutuksista. Tausta-animaatio – auto kaupunkimaisemassa – on ostettu verkosta, johon Byström on liittänyt verkosta löydetyn wc-pönttöhahmon. Mainosmaailmasta tuttu estetiikka viittaa nopeaan kulutuskulttuuriin ja medioiden kaupallisuuteen. Toisaalta teoksen ääniraidan monotonisuus ja kuvan yksitoikkoisuus vastustaa nopeaa kuluttamista.

Lopunajan meditaatio

Byström kertoo teoksen olevan lopunajan meditaatio. Hän työskentelee aikana, jolloin digitaalinen media vaikuttaa identiteettiimme ja maailmankuvaamme: yksityisen elämän ja julkisen kontrollin ristiveto leimaa olemassaoloamme. Elämme kaupallisuuden ehdolla.

Otto Byström on helsinkiläinen kuvataiteilija ja yksi Sorbus-kollektiivin jäsenistä. Hän työskentelee eri tekniikkojen parissa: veiston, printatun materiaalin, performanssin ja musiikin.