Dear D on ruutukaappauskuvista koottu video romanttisista ihmissuhteista ja rakkaudesta. Tietokoneen ruudulla nähtävää, verkkosivulta toiselle ja vuoroon tekstinkäsittelyohjelmaan hyppelevää kuvavirtaa rytmittää naisäänen englanninkielinen taustaselostus ja satunnaiset teoksen teemaan sopivat musiikkipätkät.

Rakkaussähköpostia

Videolla nainen lukee ääneen kirjettä tai ”rakkaussähköpostia”, jossa tunnustetaan intohimoisen rakkauden ja ihastuksen tunteet vastaanottajaa kohtaan. Tekstissä on lukuisia viittauksia useiden eri kirjailijoiden rakkaussuhteita käsitteleviin teksteihin, kuten Siri Hustvedtin esseekokoelmaan A Plea for Eros (2006), André Gorzin romaaniin Letter to D: A Love Story (2007) ja Chris Krausin romaaniin I Love Dick (1997).

Feminististä arkistotutkimusta

Marge Monko on virolainen valokuva- ja videotaiteilija, jonka teokset pohjautuvat usein johonkin historialliseen tai yhteiskunnalliseen tilanteeseen, ideaan tai kuvamateriaaliin, jota taiteilija tarkastelee usein feministisestä tai psykoanalyyttisestä näkökulmasta. Monko hyödyntää teoksissaan usein arkistokuvamateriaalia sekä erilaisia lavastettuja elementtejä.