Inter_active (Black and White) (2016) on nimensä mukaisesti vuorovaikutteinen ja mustavalkoinen. Se koostuu raidallisista GIF-animaatioista, jotka muuttavat rytmikkäästi muotoaan. Voit muokata raitojen paksuutta ja palstojen leveyttä klikkaamalla animaatiota hiirellä tai koskettamalla kosketusnäyttöäsi.

Inter_activea voi käyttää meditatiivisena ajanvietteenä tai sitä voi tarkastella kineettisenä, liikkeeseen perustuvana taideteoksena. Minimalistisen ulkoasun takana on kuitenkin myös laajempia digitaaliseen kulttuuriin liittyviä ajatuksia.

Tikapuut taivaaseen

Juha van Ingen on tehnyt useita Inter_active -nimisiä teoksia. Teossarjan aiemman version lähtökohta oli muinaisessa intialaisessa lautapelissä nimeltä Käärmeet ja tikapuut (Moksha Patam, suom. Tikapuut pelastukseen). Inter_active (Black and White) -teoksessa klassinen kilpajuoksupeli on säilynyt ainoastaan etäisenä viitteenä.

Teoksen Black and White -versiota ovat innoittaneet saksalaisen avantgardistin Hans Richterin kokeelliset animaatiot 1920-luvulta. Loputtomasti muuttuva, hypnoottinen mutta pelkistetty graafisuus vangitsee katsojan. Inter_active on peli, jossa ei voi voittaa eikä hävitä.

Teoksen tuotantoa on tukenut Koneen Säätiö.