Jon Rafman on käyttänyt Oh the Humanity -videoteokseen Youtubesta lainaamaansa filmimateriaalia lomailijoista, jotka kelluvat laineilla värikkäissä uimarenkaissa. Vieretyksin ahtautuneista yksilöistä muodostuu valtaisa, edestakaisin vellova ihmisaalto.

Ylikansoittuneen meren äänimaisemana soi elektroninen ambient-musiikki.

Ihmisyyden hätähuuto

Teoksen nimeen liittyvä huudahdus peräänkuuluttaa ihmisyyttä ja inhimillisyyttä. Rafman paljastaa aikaamme liittyviä paradokseja yksilön ja yhteisön välillä. Kärsimme yksinäisyydestä, mutta samalla läsnäolo ja vuorovaikutus on meille vaikeaa. Taiteilija ei moralisoi mutta vaatii meitä katsojina arvioimaan yhä uudelleen omaa olemistamme.

Digitaalista navigointia

Rafman on taiteilija, elokuvantekijä ja esseisti, joka navigoi digitaalisen ja fyysisen maailman sekä fantasian välillä. Hän tutkii teoksissaan muistia, identiteettiä ja haluja sekä pohtii digitaalisen kulttuurin vaikutuksia elämäämme.

Taiteilijan teokset koostuvat usein kuvista, teksteistä, lainatusta filmimateriaaleista, videopeleistä ja internet-meemeistä. Hän hyödyntää teoksissaan internetin digitaalisia tiloja, kuten Google Earthia, Google Street View’ta ja Second Lifea.

Teos on hankittu daata.art