Joonas Hyvösen 3D-animaatiossa Wet Planet Records maailma on veden vallassa. Hyvösen teoksessa dystopia näyttäytyy vedenpaisumuksena. Merien nousu on yksi maapallon uhkakuvista; tulevaisuudennäkymä ekokatastrofin jälkeisestä ajasta.

Virtuaalia ja fyysistä

Wet planet recordsin maailmassa dystopian jälkeen on kuitenkin tarjolla vaihtoehtoisia tapoja olla. Tulvan jälkeen jäljellä ovat ystävät ja yhteiskunnan rakenteiden rippeet – ja digitaalinen teknologia. Virtuaalimaailma pysyy ennallaan, fyysisen maailman raunioilla. Teknologia on keino tavoitella uusia olemisen tapoja, kommunikoida, luoda uutta nuorisokulttuuria. Virtuaalitodellisuus on turvasatama, mahdollisuus ja paikka, jossa rakentaa uusia yhteisöjä. Teoksessa nuorisjoukko on löytänyt paikkansa virtuaalin ja fyysisen maailman risteyksessä.

Digitaalisuus välineenä ja aiheena

Hyvönen työskentelee pääasiallisena välineenään tietokone hyödyntäen mm peliteknologioita. Teosten sisältö kiinnittyy niin ikään digitaaliseen teknologiaan ja ilmiöihin sen ympärillä. Hyvönen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2016.