Raskaasti aseistautunut SWAT-ryhmän poliisi tekee sarjan yllätysiskuja koteihin. Agentin pikselöityjä kasvoja ei voi erottaa. Kuvaustyyli muistuttaa tositelevisiosarjojen tapaa dokumentoida väkivaltaa.

Jokaisen hyökkäyksen lopussa kuullaan hurraa-huutoja ja vihellyksiä. Äänet antavat vaikutelman, että kyseessä olisi live-yleisön edessä tapahtuva esitys.

Antaudu!

White Flag Emoji -videosarja käsittelee yksityisen ja julkisen rajoja, valvontaa ja tarkkailua sekä väkivaltaa ja terrorismin pelkoa. Taiteilija kuvasi videot Airbnb-huoneistoissa käyttämällä Dropcam-turvakameraa.

Videoiden reunassa hulmuaa valkoinen emoji-lippu. Sodankäynnissä valkoista lippua heilutetaan antautumisen merkiksi.

Instagram-performanssilla kuuluisuuteen

Amalia Ulman tarkastelee teoksissaan länsimaista kulutusyhteiskuntaa ja sukupuolistereotypioita.

Taiteilija tuli tunnetuksi Instagram-performanssistaan Excellences & Perfections (2014). Teos käsitteli sosiaalisessa mediassa luotavia roolihahmoja. Eri rooleihin samastuminen vaati taiteilijalta muun muassa kasvojen täyteainehoitoja ja ahkeraa treenaamista. Videoihin liittyvä söpöyden ja suloisuuden estetiikka on paljastunut tarkemmassa luennassa lumoavaksi illuusioksi. Niiden avulla Ulman loi illuusion, joka toisti söpöyden ja kauneuden ihanteita Instagram-kuvissa.

Teos on hankittu daata.art